Dünyanın dört bir yanından vizyon sahibi kadınlar arasında bir Türk

Uluslararası kadın düşünce liderlerinin oluşturduğu Global Thinkers Forum (GTF) Başkanı Elizabeth Filippouli öncülüğünde hazırlanan “From Women to The World- Letters For a New Century (Kadınlardan Dünyaya- Yeni Yüzyıl İçin Mektuplar)” adlı kitapta Türkiye’den de ilham verici hikayesi ile, Rehber Köpekler Derneği Kurucu Başkanı Avukat Nurdeniz Tunçer yer aldı. Dünyanın dört bir yanından vizyon sahibi kadınların olağanüstü hikayelerinin anlatıldığı kitapta, 20’den fazla ülkenin ilham veren kadınları betimleniyor.

Rehber Köpekler Derneği’ nin Kurucu Başkanı Avukat Nurdeniz Tunçer, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Şirketler Hukuku ve Uluslararası Hukuki Danışmanlık alanlarında mesleki deneyime sahip olan Tunçer; 10 yaşından itibaren yaşadığı görme bozukluğu probleminin getirdiği güçlükleri de göz önüne alarak, zamanını ve enerjisini giderek artan bir oranda Türkiye’deki engelli haklarına ayırdı. 2014 yılında da Rehber Köpekler Derneği’ ni kurdu. Tunçer, halen, Dernek Başkanı olarak çalışmalarını görme engellilerin yasal statülerini ve yaşam standartlarını yükseltmek, onlara eğitim fırsatları ve istihdam sağlamak amacıyla sürdürüyor.

Haberin Devamı