Marriott International Türkiye’den Rehber Köpekler Derneği’ne Destek

Marriott International Türkiye – Azerbaycan İş Konseyi, görme engelli bireylere rehberlik yapmak üzere özel köpekler yetiştiren Rehber Köpekler Derneği’ne 2015 yılından bu yana desteğini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta rehber köpeklerin eğitim masraflarının karşılanması ve rehber köpekler okulu projesine fon sağlanması amacıyla Marriott International Türkiye bünyesinde yeni açılan JW Marriott Hotel Istanbul Marmara Sea’de bir “İlkbahar Balosu” düzenlendi.

2014 yılından beri Türkiye’de görme engelli bireylerin yaşam kalitesini arttırmak, toplum içinde güvenle ve özgürce sosyalleşmelerine destek olmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Rehber Köpekler Derneği uluslararası eğitim sertifikası sahibi eğitmenle iki yıl, pozitif yöntemler kullanılarak eğitilen Rehber Kopekler yetiştiriyor. Tüm bu süreçteki masrafları üstlenen dernek rehber köpekleri görme engelli bireylere bedelsiz veriyor ve görevleri süresince tüm masraflarını karşılamaya devam ediyor.

Haberin Devamı